2018

29 mars - 2 april
Henrik Renberg

19 maj
Louise Waite

To hand it on

Titeln kommer från ett citat av Sylvia Alexander-Vine som sedan 70-talet initierat och deltagit i arbetet med West Hill Community Association, en områdespecifik ideell föreningsverksamhet i Brighton i Storbritannien. I sin helhet är citatet “How long it will carry on for we don’t know but it’s our responsibility is to hand it on.” och är ett svar på frågan om hur hon tror att framtiden ser ut för organisationen och platsen. Tillsammans med andra ideella entusiaster har hon drivit organisationen som tillsammans tar hand om den bokningsbara lokalen West Hill Hall och områdestidskriften The Whistler.

 

I utställningen syns verk som genom video, ljud och foto utforskar vad det finns för osynligt arbete som görs av ideella krafter för att få ett samhälle och gemenskap att fungera. Centralt är en lista på regler som används på West Hill Hall som ska följas av alla som brukar byggnaden där nummer fyra berör på vilket sätt möblemanget ska vara placerat.

Louise Waite är en konstnär och projektledare med bas i Malmö. Hon har medverkat som konstnär och curator i utställningar och events både lokalt och internationellt på institutioner som Wellcome Collection (uk), De Le Warr Pavilion (uk) och Skogen (swe).
I hennes praktik använder hon sig av ljud, text och skulptur som verktyg för att skapa interaktiva installationer. Kontexten i vilken verket visas i undersöks och vävs in för att ge publiken en förtrolig och curaterad upplevelse. Samarbete med andra konstnärer så väl som med publik och material ligger alltid i fokus.

Louise har en kandidatexamen i Fine Art Critical Practice BA (Hons) från University of Brighton tillsammans med en yrkesexamen som kulturprojektledare från Kulturverkstan i Göteborg. Hon arbetar just nu som koordinator på Skånes konstförening och är initiativtagaren och projektledaren för Svenska In & Uttrycksbyrån.

Utställningen är första nedslaget av två på Röstånga Konsthall där den andra etappen sker i oktober 2018. Mer information om det kommer att komma under hösten.

1 - 8 sep
Jenny Myrdahl Holmgren

Utställningen presenteras i samarbete med Galleri M i Eslöv.

facebook.com/JennyHMart

På invigningen uppträder Stina Sturesson Svansjö som tillsammans med Hanna Hansson kommer att bjuda
några av sina favoritlåtar ur sin repetoar, det blir några riktigt poppiga dängor med en twist.

15 Sep
Martin Svansjö / performancefestival

15 sep är det vernissage för konstnären och arkitekten Martin Svansjö. Han presenterar en samling abstrakta och färgstarka målningar. Konstnären kommer att vara på plats under dagen.

Dessutom blir det premiär för Sveriges minsta performancefestival med framträdande av Stina Sturesson Svansjö, Doktor Cynismo och Niklas Hansson.

stinasturessonproduction.se
filmimalmo.se/niklas-hansson

6 oktober
Jens Lundberg

Sedan flera år tillbaka har jag valt att genom avbildning lära känna min hund Alice.

Under oktober är delar av arbetet ute på turné och på lördag den 6/10 görs ett snabbstopp på Röstånga konsthall.

Skisser, grafik och tuschlavering kommer att visas, allt kretsande kring en och samma individ, Alice.

www.jenslundberg.net

13-21 okt
Therese Thorgren

Med sitt eget tvångssyndrom som utgångspunkt har konstnären Therese Thorgren skapat en delvis interaktiv utställning kring olika former av kontroll.

Varför vill vi kontrollera saker och vad händer när vi inte kan det?

theresethorgren.wordpress.com