2013

6 - 28 April
Liv Strömquist

Artikel från Metro.

11 - 19 maj
Siv Arvelid

Band, linor, rep och trådar

Under de två kommande helgerna i Röstånga Konsthall, närmare bestämt den 11-12 samt den 18-19 maj, presenterar konstföreningen Freon stolt Siv Arvelids utställning ”Band, linor, rep och trådar”. Siv Arvelid har bott i Seoul, Korea i 13 år och började med att utbilda sig hos en svensk konstnär där; Monica Bergfeldt. Hon fortsatte sedan hos olika koreanska konstnärer; Koh Sun-Im, Kim Soo-Hyun och Lee Na-Hyun. Siv Arvelid är även utbildad på närmare håll då hon också deltagit i målarstudier hos Susanne Jardeback i Ask under 2012 och 2013. Siv är alltså Röstångabo, om än född och uppvuxen i Kristianstad där hon även tagit sin lärarexamen. Siv arbetar med koreanskt Hanjipapper och akrylfärg. Hanjipapper görs speciellt i Korea av mullbärsträdets bark. Siv säger själv att hennes motiv präglas av tankar om hur man delar länder, skiljer människor åt och hoppet om att finna en väg tillbaka. En färgstark utställning och utställare utlovas!

13 - 28 juli
Beata Ripa • Amanda Ripa • Sanna Franzon • Jenny Månsson • Pontus Ågren

31 aug - 8 sep
Andreas Paulsson

LEK

Andreas Paulsson (Malmö) visar foto. Utställningen kallar hen för LEK och den visades senast på Regnbågsfestivalen i Malmö sommaren 2012.

I LEK visas kön och andra kroppsdelar på ett lekfullt sätt. Humor och finurlighet i kombination med absurditet och provokation. Ett nytt sätt att se på lekfullhet, öppenhet och att ha roligt.
“Jag bad mina modeller tänka på en
leksak. Utifrån vad modellen har för relation till objektet och objektets uttryck, har jag byggt upp mina bilder”

andreaspaulsson.se